Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak správně ohřát starší bramborovou kaši

Jak správně ohřát starší bramborovou kaši - postup přípravy

Snadno se může stát, že vám po obědě nebo večeři zbude větší množství bramborové kaše, protože jste neodhadli množství brambor. Dá se skladovat do dalšího dne a pak ohřát. Zapomeňte na mikrovlnnou troubu, opravdu lahodnou kaši dostanete při dodržení několika pravidel.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kaši z lednice nejdříve prošťouchejte

Když vytáhnete starší kaši z lednici, rozhodně ji nezačněte okamžitě ohřívat. Potřebujete ji důkladně promíchat. Nejlepší bude, když ji znovu promačkáte za pomoci šťouchadla na brambory nebo vidličky. Teprve poté se můžete pustit do ohřívání.

2. KROK

Neohřívejte ji samotnou

Nestačí kaši jen postavit na sporák, je příliš hustá. Nalijte do ní trochu mléka, přidejte kousek másla a začněte ji trochu ohřívat. Další možností je přidat do kaše trochu smetany s 10 procenty tuku. Získá tak opravdu jemnou chuť. Pomalu ji zahřívejte, a když bude horká, přidejte ještě trochu másla.

3. KROK

Nepřipalte ji

Během ohřívání kaši velmi často míchejte, aby se vám nepřichytila na dno. Také ji v okamžiku, kdy je již horká, ze sporáku sundejte. Jinak se vám připálí a získá nepříjemnou pachuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů