Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Japonská nadýchaná omeleta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Japonská nadýchaná omeleta - postup přípravy

Připravte si tak trochu jinou, ale stále klasickou snídani. I obyčejné omelety mohou vypadat diametrálně odlišně. Geniální kuchaři z Dálného Východu stále ukazují, jak neprobádané jsou vody kuchyňských surovin a jejich vlastností. S trochou snahy a kreativity je možné vytvořit dokonalá umělecká díla na talíři. Zkuste si jedno z nich doma připravit také. Potřebujete jen vajíčka a pánev.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte tři vajíčka a oddělte bílky a žloutky do dvou různých misek. Ke žloutkům přidejte čtvrt lžičky soli a metličkou je vyšlehejte dohladka. Samostatné bílky šlehejte metličkou do jemné pěny, přisypejte k ní jednu lžičku cukru a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte jemnou, ale pevnou pěnu, která zanechává měkké špičky po vytažení metly. Ušlehané bílky jemně promíchejte s osolenými žloutky.

2. KROK

Na plotně zahřejte pánev s trochou másla, vaječnou hmotu na ni rozetřete do rovnoměrné vrstvy, přiklopte pokličkou a nechte ji na mírném ohni opéct z jedné strany dozlatova.

3. KROK

Poté obracečkou omeletu opatrně přehněte napůl. Jemně přitlačujte vršek omelety směrem dolů a přizvedávejte ji v místě přehybu ode dna, aby se nadýchaná vrstva snížila a omeleta se uzavřela.

4. KROK

Pokračujte ve smažení tak dlouho, dokud se omeleta zcela neuzavře. Tomu pomozte tak, že okraje přitlačíte k sobě lžící, stěrkou či jiným nástrojem.

5. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů