Japonská nadýchaná omeleta

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
5 minut
NÁROČNOST
Snadná

Japonská nadýchaná omeleta - postup přípravy

Připravte si tak trochu jinou, ale stále klasickou snídani. I obyčejné omelety mohou vypadat diametrálně odlišně. Geniální kuchaři z Dálného Východu stále ukazují, jak neprobádané jsou vody kuchyňských surovin a jejich vlastností. S trochou snahy a kreativity je možné vytvořit dokonalá umělecká díla na talíři. Zkuste si jedno z nich doma připravit také. Potřebujete jen vajíčka a pánev.
1. KROK

Vyklepněte tři vajíčka a oddělte bílky a žloutky do dvou různých misek. Ke žloutkům přidejte čtvrt lžičky soli a metličkou je vyšlehejte dohladka. Samostatné bílky šlehejte metličkou do jemné pěny, přisypejte k ní jednu lžičku cukru a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte jemnou, ale pevnou pěnu, která zanechává měkké špičky po vytažení metly. Ušlehané bílky jemně promíchejte s osolenými žloutky.

2. KROK

Na plotně zahřejte pánev s trochou másla, vaječnou hmotu na ni rozetřete do rovnoměrné vrstvy, přiklopte pokličkou a nechte ji na mírném ohni opéct z jedné strany dozlatova.

3. KROK

Poté obracečkou omeletu opatrně přehněte napůl. Jemně přitlačujte vršek omelety směrem dolů a přizvedávejte ji v místě přehybu ode dna, aby se nadýchaná vrstva snížila a omeleta se uzavřela.

4. KROK

Pokračujte ve smažení tak dlouho, dokud se omeleta zcela neuzavře. Tomu pomozte tak, že okraje přitlačíte k sobě lžící, stěrkou či jiným nástrojem.

5. KROK

Videorecept krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 333 hlasů
Nahlásit chybu
68 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt