Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Japonský dort se Salkem ze 4 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Japonský dort se Salkem ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Japonský dort se Salkem je jemný, nadýchaný a má příjemně sladkou chuť. Dezert neobsahuje mouku, proto je vhodný i pro mlsné jazýčky lidí s intolerancí na lepek.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na pečení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte do tuha. V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky, do kterých vešlehejte smetanový sýr a poté Salko.

2. KROK

Do směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků a těstem naplňte dortový ráfek, obalený alobalem, který vložte do mísy, vhodné k použití v troubě. Tu naplňte horkou vodou a dort pečte na 180 °C po dobu 45–50 minut.  

3. KROK

Poznámka: Po upečení nechte koláč ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky 30 minut dojít.

4. KROK

Dort se Salkem vyjměte z dortového ráfku a nechte ho úplně vychladnout. Poté ho nakrájejte na kousky a posypte ho moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Last Minute Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů