Japonský dort se Salkem ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Japonský dort se Salkem je jemný, nadýchaný a má příjemně sladkou chuť. Dezert neobsahuje mouku, proto je vhodný i pro mlsné jazýčky lidí s intolerancí na lepek.
Těsto
Na pečení
Vaječné bílky vyšlehejte do tuha. V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky, do kterých vešlehejte smetanový sýr a poté Salko.
Do směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků a těstem naplňte dortový ráfek, obalený alobalem, který vložte do mísy, vhodné k použití v troubě. Tu naplňte horkou vodou a dort pečte na 180 °C po dobu 45–50 minut.
Poznámka: Po upečení nechte koláč ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky 30 minut dojít.
Dort se Salkem vyjměte z dortového ráfku a nechte ho úplně vychladnout. Poté ho nakrájejte na kousky a posypte ho moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Last Minute Kitchen