Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jarní kuřátko s nízkosacharidovou nádivkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jarní kuřátko s nízkosacharidovou nádivkou - postup přípravy

Jarní kuřátko s tradiční nádivkou si můžete připravit i tehdy, když držíte nízkosacharidovou dietu. Pokud se ovšem stravujete tradičním způsobem, i tak vám určitě tato verze klasické (nejen) velikonoční dobroty zachutná a měli byste ji určitě vyzkoušet podle oblíbeného receptu paní Lenky Matoušové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Pečivo na nádivku

Na nádivku

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jarní kuřátka očistěte, omyjte a osušte. Opatrně nadzvedněte kůži na prsíčkách a pod ni vložte plátky másla. Díky tomu zůstanou prsíčka krásně šťavnatá. Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete použít také máslo bylinkové.

2. KROK

Kuře ze všech stran osolte a opepřete, dovnitř vložte větvičky bylinek a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct na asi 30 minut. Poté zvyšte žár na 200 °C, zapněte horkovzdušný režim a nechte kuře dopéct ještě asi 10 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.

3. KROK

Zatímco se kuřátka pečou, připravte si nádivku. Pro přípravu pečiva smíchejte všechny ingredience na pečivo, nalijte je do obdélníkové formy z plastu nebo porcelánu a vložte ji do mikrovlnné trouby asi na 6 minut.

4. KROK

Hotové pečivo nakrájejte na kostky. Slaninu nakrájejte rovněž na malé kostičky a nechte ji vyškvařit v pánvi dozlatova. Na tuku, který se ze slaniny vypekl, osmahněte také pokrájené pečivo a obojí vložte do zapékací mísy. Nechte slaninu s pečivem chvilku vychladnout, přidejte petrželku nebo jiné bylinky, muškátový květ, sůl, pepř a vaječné žloutky.

5. KROK

Z oddělených bílků vyšlehejte pevný sníh, který jemně vmíchejte do směsi ingrediencí na nádivku v pekáči. Ten poté vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte dozlatova. Nádivku také můžete péct společně s kuřetem, díky čemuž získá ještě lepší a plnější chuť.

6. KROK

Po dopečení kuře nechte chvilku odpočinout a podávejte ho spolu s kopečkem upečené nádivky a ozdobené čerstvými zelenými bylinkami a zeleninou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů