Jednoduchá buchta s jahodovým džemem - postup přípravy
Pečení je relaxační činnost, která by se vůbec neměla podceňovat, jelikož vám může zpříjemnit jinak špatný den. A ve výsledku si potom můžete pochutnat na kvalitní dobrotě třeba u oblíbeného seriálu.
Ingredience
Dále
Do větší mísy rozklepněte tři vejce a přidejte k nim špetku soli spolu s cukrem. Začněte vejce šlehat a pokračujte, dokud nezačnou pěnit. Během šlehání k nim poté postupně přilévejte slunečnicový olej a se šleháním nepřestávejte. Přidejte do mísy vanilkový jogurt a dále šlehejte.
Nakonec do směsi přidejte i hladkou mouku a prášek do pečiva. Důkladně těsto promíchejte metličkou tak, aby se v něm nenacházely žádné hrudky. Jakmile získáte hladké a vláčné těsto, tak formu na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní polovinu těsta a na ni rozprostřete jahodový džem dle libosti.
Nalijte na něj zbytek těsta a na vrch dejte ještě trochu džemu. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte buchtu péct po dobu 30 až 35 minut. Poté máte hotovo a můžete ji podávat, dobrou chuť!