Jednoduchá cuketová pomazánka - postup přípravy
Pomazánky jsou úžasná záchrana v momentě, kdy někam spěcháte a chcete si připravit rychlou svačinu. V takovém případě si jednoduše zabalíte pečivo a pomazánku do krabičky a namazat si ho můžete až v práci, tato pomazánka navíc vydrží v lednici několik dní.
Ingredience
Mrkev a cuketu důkladně omyjte, mrkev poté oloupejte a nastrouhejte ji nahrubo. Cuketu nakrájejte na co nejmenší kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Rozpalte na pánvi přiměřené množství rostlinného oleje a začněte na něm smažit cibulku. Poté k ní přidejte nastrouhanou mrkev a po promíchání celou směs osolte a opepřete.
Nakonec do pánve přisypejte cuketu, znovu vše promíchejte a smažte na mírném ohni. Zakryjte směs pokličkou a nechejte ji chvíli podusit do změknutí. Poté ji ještě dochuťte mletým černým pepřem či jiným kořením dle chuti. Svazek kopru (či jiné čerstvé bylinky dle vlastního výběru) omyjte pod vodou a nakrájejte ho nadrobno.
Tavený sýr nakrájejte na kostičky (pokud ho nemáte rádi, můžete ho nahradit tvarohem). Nachystejte si mixér, dejte do něj směs z pánve a poté k ní přidejte kostičky taveného sýra a nakrájený kopr. Směs rozmixujte do hladka a máte prakticky hotovo. Nyní už jen vyčkejte, než pomazánka vychladne v lednici, a můžete ji podávat, ideálně s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!