Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé pizza rohlíčky se šunkou a sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křupavé pizza rohlíčky se šunkou a sýrem - postup přípravy

Pokud přemýšlíte nad tím, co připravit svým hostům jako pohoštění, vyzkoušejte recept na křupavé pizza rohlíčky z domácího těsta. Naplnit je můžete šunkou, pořádnou náloží sýra nebo také olivami či sušenými rajčaty.

Ingredience pro:
36 kusů
+ -

Pizza těsto

Náplň

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do velké mísy nalijte vlažné mléko, přidejte rozdrobené droždí a poté do něj nasypte cukr. Směs promíchejte a chvíli počkejte, než se droždí i cukr rozpustí.

2. KROK

Do mísy nalijte olej, přisypte 850 g hladké mouky, kypřicí prášek a sůl. Vypracujte hladké a nelepivé těsto. Pokud se však bude i nadále lepit, přisypte část zbylé mouky a pečlivě ji zapracujte.

3. KROK

Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte těsto kynout po dobu 30–⁠45 minut na teplém místě. Poté ho vyjměte z mísy, rozdělte ho na tři stejné díly a vypracujte z nich bochánky.

4. KROK

Šunku nakrájejte na drobné kostičky a sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Kečup smíchejte s oreganem a směs pečlivě promíchejte.

5. KROK

Bochánek přendejte na pomoučenou pracovní plochu a nejdříve ho roztáhněte rukama do kruhu. Poté je ještě rozválejte pomocí válečku.

6. KROK

Rozválené těsto potřete kečupem, posypte ho sýrem a šunkou. Poté ho pomocí rádýlka nakrájejte na 12 trojúhelníků, srolujte je do tvaru rohlíčků a nechte je znovu vykynout.

7. KROK

Stejný postup opakujte i u zbylých dvou bochánků. Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je žloutkem smíchaným s mlékem a nakonec je posypte sezamem.

8. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na 180 °C a rohlíčky pečte přibližně 15–⁠20 minut. Vyjměte je z trouby, nechte je zcela vychladnout a poté je servírujte.

9. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů