Jednoduchá piškotová roláda s džemem - postup přípravy
Nemáte rádi zdlouhavé pečení dezertů? Pak pro vás máme perfektní tip na piškotovou roládu, kterou zvládne i ten, který nikdy nic nepekl. Plnit ji můžete nejen džemem, ale třeba i Nutellou, nebo čerstvou šlehačkou.
Ingredience
Nejprve si oddělte žloutky od bílků, z těch pak vyšlehejte tuhý sníh.
Žloutky následně promíchejte s krupicovým cukrem do pěny.
Přidejte v další fázi kypřící prášek, mléko, špetku soli, polohrubou mouku, slunečnicový olej, a nakonec i bílkový sníh.
Měli byste získat těsto lehké polotekuté konzistence.
Až budete mít hotové těsto, vlijte ho na plech vystlaný pečícím papírem. Dobře rozprostřete po celé ploše a dejte péct do trouby na třicet minut při teplotě 170 °C.
Upečený korpus vyjměte z trouby a po mírném vychladnutí potřete oblíbeným džemem nebo marmeládou. Zarolujte a pokrájejte na stejně silné plátky.
Připravenou piškotovou roládu podávejte například s šálkem dobré kávy, kakaa, nebo čaje. K porci se bude hodit i kopeček šlehačky. Přejeme vám dobré chutnání. Pokud budete chtít vylepšit svůj zákusek, polijte jej na závěr například čokoládovou polevou. Výborná bude roláda plněná sladkým tvarohem a jahodami či banány. Zvolit však můžete dle libosti cokoliv (borůvky, maliny, broskve). Kakaový korpus pak jednoduše vyrobíte přidáním kakaového prášku do těsta. Milujete kokos nebo oříšky? Nic vám tedy nebrání v tom, přidat tyto suroviny do těsta těsně před pečením.