Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený koláč s lesními plody a vanilkovým pudinkem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nepečený koláč s lesními plody a vanilkovým pudinkem - postup přípravy

Chystáte narozeninovou oslavu, ale nejste zrovna přeborníkem v pečení koláčů a piškotů? Potom vsaďte na nepečený zákusek, který nemá rozhodně konkurenci. Až ho hosté ochutnají, budou se oblizovat až za ušima! Kombinace lesních plodů, vanilkového pudinku a čokolády je skvostná!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si k ruce vezmete kulatou koláčovou formu s odnímatelným okrajem a vyskládáte na její dno cukrářské piškoty namočené v mléce. Poté se pusťte do přípravy ovocné náplně.




V rendlíku si zahřejte mražené lesní plody a následně je zasypte moučkovým cukrem. Směs vařte do té doby, než bude ovoce rozvařené. Nakonec ještě přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v decilitru vody, krátce provařte a náplň vlijte na piškoty. Dobře rozprostřete a dejte na půl hodiny chladit do lednice.

Příprava pudinkové náplně, kompletace nepečeného zákusku a jeho tuhnutí v lednici

V další fázi si uvařte v mléce vanilkový pudink spolu s krupicovým cukrem. Až bude hmota hustá, odstavte ji z plotny a propojte s kousky másla. Krém navrstvěte na zchladlou ovocnou vrstvu zákusku, rozetřete po celé ploše a dejte opět tuhnout do lednice na 30 minut.

Mezitím si rozehřejte v rendlíku smetanu ke šlehání a následně v ní rozpusťte hořkou čokoládu. Připravenou polevou nakonec přelijte celý dort a nechte v chladu posledních 60 minut.

Servírování nepečeného zákusku s lesním ovocem a pudinkem

Řádně ztuhlý a vychlazený dezert vyjměte z lednice, nakrájejte na stejně velké porce a podávejte například s šálkem kvalitní kávy, s čajem, nebo s kakaem. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů