Jednoduchá večeře z vinné klobásy - postup přípravy
Mezi slanými pokrmy existuje řada receptů, které lze připravit rychle a jednoduše, a navíc dosáhnout velmi příjemné chuti a sytého charakteru. Podle tohoto receptu si můžete netradičním způsobem zapéct vinnou klobásu do podoby chutného slaného koláče.
Ingredience
- Stočte vinnou klobásu na talíř.
- Polijte klobásu rovnoměrně sójovou omáčkou po celém povrchu a nechte chvíli marinovat.
- Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na plátky.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na větší kostičky.
- Na pánev dejte trochu oleje a nechte rozpálit.
- Zeleninu orestujte a poté přeneste na talíř (můžete ji rozložit na savý papír, aby se vsákla mastnota).
- Do stejné pánve vložte klobásu a osmažte z obou stran.
- Na pekáč vyložený pečícím papírem položte tortillu a namažte ji olejem (případně můžete použít 2 tortilly).
- Osmahnutou klobásu rozložte na tortillu.
- Rozklepněte vejce, přidejte koření a důkladně rozšlehejte.
- Do mezer mezi zavinutou klobásou rozložte orestovanou mrkev a cibuli.
- Takto připravený základ zalejte směsí vajec a koření.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 20 minut (dokud povrch nezhnědne).
Alternativně lze koláč připravit také na pánvi, je však nutné jej rozkládat na pečící papír a pro správné zapečení přikrýt pokličkou. Koláč se podává nakrájená na trojúhelníčky se zeleninou nebo křehkým salátem s čerstvou či nakyslou chutí. Kromě mrkve a cibule je možné do receptu přidávat také jinou zeleninu, například nastrouhanou cuketu či sladkou papriku.