Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché karbanátky s bramborovými plátky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Jednoduché karbanátky s bramborovými plátky - postup přípravy

Vaši blízcí jistě ocení tento recept na jednoduché karbanátky, které jsou šťavnaté a křehké. Výhodou je jednoduchá a rychlá příprava, vhodná i pro začátečníky.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Na smažení

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte s krupicí. V samostatné míse smíchejte nahrubo nakrájenou cibuli s vejci a ingredience rozmixujte dohladka.

2. KROK

Do směsi přidejte sůl s oblíbeným kořením a poté ji smíchejte s masem.

Tip: K ochucení můžete použít například koření Mletá masa, mletou sladkou papriku a pepř. 

3. KROK

Z masové směsi odebírejte množství dvou lžic, z kterého vytvářejte karbanátky. Ty smažte na rozpáleném oleji 4 minuty z každé strany. 

Tip: Karbanátky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Do pánve s výpekem vložte na plátky nakrájené oloupané brambory. Ty osolte a pokryjte karbanátky. Pokrm podlijte vodou a vařte ho 25 minut, pod pokličkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů