Jednoduché karbanátky s bramborovými plátky - postup přípravy
Vaši blízcí jistě ocení tento recept na jednoduché karbanátky, které jsou šťavnaté a křehké. Výhodou je jednoduchá a rychlá příprava, vhodná i pro začátečníky.
Základ
Na smažení
Příloha
Mleté maso smíchejte s krupicí. V samostatné míse smíchejte nahrubo nakrájenou cibuli s vejci a ingredience rozmixujte dohladka.
Do směsi přidejte sůl s oblíbeným kořením a poté ji smíchejte s masem.
Tip: K ochucení můžete použít například koření Mletá masa, mletou sladkou papriku a pepř.
Z masové směsi odebírejte množství dvou lžic, z kterého vytvářejte karbanátky. Ty smažte na rozpáleném oleji 4 minuty z každé strany.
Tip: Karbanátky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Do pánve s výpekem vložte na plátky nakrájené oloupané brambory. Ty osolte a pokryjte karbanátky. Pokrm podlijte vodou a vařte ho 25 minut, pod pokličkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT