Křehké kokosové hvězdičky - postup přípravy
Chuť i vůně kokosu k Vánocům rozhodně patří, proto vyzkoušejte hvězdičky z tohoto oblíbeného ořechu podle receptu paní Anety Vagalové. Potěší vás, že jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá.
Ingredience
Změklé máslo vyšlehejte se žloutky. Poté přidejte prosátou hladkou mouku, moučkový cukr a kokos. Směs jemně propracujte.
Do mísy vlijte lžíci rumu a citrónovou šťávu. Poté přidejte nastrouhanou citrónovou kůru a špetku kypřicího prášku. Těsto důkladně propracujte a nechte ho odpočinout alespoň 1 hodinu v lednici.
Těsto vyndejte z lednice a ihned ho naplňte do formiček. Vložte plech do předehřáté trouby na 180 °C a hvězdičky pečte asi 10 minut, nebo dokud nebudou krásně růžové.
Poté vyjměte plech z trouby a nechte hvězdičky vychladnout. Do mísy nasypte moučkový a vanilkový cukr. Směs promíchejte a obalte je.
Tip: Pokud nemáte formičky, těsto rozválejte a vykrájejte ho vykrajovátky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.