Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché punčové řezy s kakaovou náplní

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Jednoduché punčové řezy s kakaovou náplní - postup přípravy

Jednoduché punčové řezy s kakaovou náplní potěší milovníky moučníků s výraznou chutí. Propojují nadýchaný korpus s lahodnou náplní a jsou lákavé na první pohled.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Na potření

Sirup

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny, do které vmíchejte směs mouky, kukuřičného škrobu a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Do vzniklého těsta vmíchejte olej s horkou vodou a těsto rozdělte na polovinu. Každou z nich rozprostřete na zvláštní plech, pokrytý pečicím papírem a obě těsta pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 18 minut.

3. KROK

Korpus z prvního plechu rozřízněte na polovinu a druhý korpus rozmixujte najemno a smíchejte ho s kakaovým práškem a mletými ořechy. 

4. KROK

V rendlíku smíchejte cukr s vodou, malinovým sirupem, vanilkovým cukrem a po 2 minutách sirup vlijte k surovinám v mixéru. Poté přidejte rozinky. 

Poznámka: Před použitím rozinky namáčejte ve vodě přes noc.

5. KROK

První půlku rozříznutého korpusu vložte do dortového ráfku, potřete ho broskvovým džemem a pokryjte ho náplní z kakaa, korpusu a rozinek, kterou zakryjte druhou částí korpusu. 

6. KROK

Na závěr smíchejte moučkový cukr s citronovou šťávou, malinovým sirupem a směs zahřívejte ve vodní lázni 1–2 minuty. 

Poznámka: Cukr prosejte, aby v polevě nevznikly hrudky.

7. KROK

Ještě teplou polevou pokryjte dezert a vložte ho na několik hodin do lednice, kde ho nechte, dokud neztuhne. Jednoduché punčové řezy servírujte nakrájené na libovolně velké kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Bebepiskóta

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů