Jednoduché rohlíky z kynutého těsta - postup přípravy
Už se nemusíte každé ráno nutit chodit do pekárny pro čerstvé pečivo. Díky tomuto rychlému receptu můžete mít jednoduché rohlíky z kynutého těsta stále po ruce.
Těsto
Na potření
Na posypání
Mouku smíchejte s cukrem, sušeným droždím a solí. Ingredience zalijte teplým mlékem a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout 10 minut na teplém místě. Vykynuté těsto potřete trochou oleje a rozdělte ho na 12 stejných kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 10 minut.
Po vykynutí bochánky vyválejte na pláty o tloušťce 0,5 cm, které zarolujte. Vzniklé rohlíky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a nechte je kynout ještě 15 minut.
Jednoduché rohlíky potřete teplou vodou a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Po upečení rohlíky potřete olejem, posypte solí a po vychladnutí je podávejte.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Moje pravidla
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.