Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché rohlíky z kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jednoduché rohlíky z kynutého těsta - postup přípravy

Už se nemusíte každé ráno nutit chodit do pekárny pro čerstvé pečivo. Díky tomuto rychlému receptu můžete mít jednoduché rohlíky z kynutého těsta stále po ruce.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s cukrem, sušeným droždím a solí. Ingredience zalijte teplým mlékem a vytvořte těsto.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte. 

2. KROK

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout 10 minut na teplém místě. Vykynuté těsto potřete trochou oleje a rozdělte ho na 12 stejných kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 10 minut.

3. KROK

Po vykynutí bochánky vyválejte na pláty o tloušťce 0,5 cm, které zarolujte. Vzniklé rohlíky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a nechte je kynout ještě 15 minut. 

4. KROK

Jednoduché rohlíky potřete teplou vodou a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Po upečení rohlíky potřete olejem, posypte solí a po vychladnutí je podávejte. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů