Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché sádlové rohlíky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jednoduché sádlové rohlíky - postup přípravy

Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí němu přistupovat s chladnou hlavou, jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší radost. Zkuste recept podle paní Andy Březinové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cukr smíchejte s rozdrobeným droždím a vytvořte hladkou kašičku. Tu zalijte trochou vlažné vody, rozmíchejte a počkejte, dokud se na hladině neobjeví pěna.

2. KROK

Hladkou mouku smíchejte se solí, přilijte kvásek a změklé sádlo a zadělejte nelepivé těsto, které nechte asi 1 hodinu kynout.

3. KROK

Z vykynutého těsta vyválejte kulatou placku a rozkrájejte ji na 20 trojúhelníků, které stočte směrem od základny k cípu do tvaru rohlíku.

4. KROK

Rohlíčky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte je dalších asi 20 minut dokynout. Povrch rohlíků potřete osolenou vodou, posypejte kmínem a hrubozrnnou solí (případně mákem nebo třeba strouhaným sýrem) a vložte je do trouby rozehřáté na 200 °C péct, dokud na povrchu nezačnou zlátnout.

5. KROK

Po dopečení nechte rohlíky vychladnout a podávejte je tak, jak jste běžně zvyklí. Nespotřebované pečivo uložte nejlépe do plátěného sáčku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů