Jednoduché těsto na štrúdly z Hery - postup přípravy
Jablečný či jiný štrúdl nemusíte dělat jenom z listového těsta, existuje více variant. Jednou z nich je těsto z Hery, na které nám poskytla recept paní Dana L.
Ingredience
Dejte mouku do zadělávací mísy a na hrubém struhadle k ní nastrouhejte Heru. Pak do odměrky na tekutinu dejte žloutky, ocet a obojí dolijte vodou k rysce 200 mililitrů. Nalijte vše k mouce a vypracujte tuhé a lesklé těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na chvíli do mrazáku.
Nastrouhejte jablka a připravte z nich náplň, jak ji máte nejraději. Pak vyndejte těsto z mrazáku, lepší je ho rozdělit na 2 díly a udělat 2 šišky. Vyválejte těsto, rozložte na něj náplň a srolujte ho.
Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, propíchněte několikrát vidličkou a pomažte rozšlehaným vejcem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte záviny, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Hotové štrúdly posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.