Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vynikající masové koule s omáčkou a bramborovou kaší

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vynikající masové koule s omáčkou a bramborovou kaší - postup přípravy

Karbanátky v rajčatové omáčce se skvěle hodí k bramborové kaši, ale můžete k nim dát přílohu podle svého uvážení. Jde o úžasné domácí jídlo, které si vychutnají malí i velcí. Děti je obzvlášť milují, takže je s tímto receptem rozhodně potěšíte.

Ingredience pro:
5 porcí

Masové koule

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vepřovou kýtu prožeňte mlýnkem na maso a to dejte do mísy. Přidejte k němu strouhanku (namočenou v mléce a dobře okapanou), vejce, prolisovaný česnek a nadrobno nasekaný kopr. Dochuťte solí, pepřem a sladkou paprikou.




Důkladně promíchejte. Moukou poprášenýma rukama tvarujte maso do karbanátků. Udělejte je malé a kulaté. Nechcete-li kuličky, můžete je vytvarovat do malých karbanátků klasického tvaru.

Smažte je na pánvi z obou stran do zlatova. Mezitím si připravte omáčku.

Rajčatovou omáčku, prolisovaný česnek, bobkové listy, ocet, cukr, sůl a pepř dejte do hrnce, důkladně promíchejte a nechte dusit. Jakmile omáčka začne houstnout, přidejte do ní osmažené masové kuličky a přiveďte k varu.

Omáčku můžete zahustit trochou mouky, pokud se vám bude zdát příliš tekutá. Nezapomínejte ovšem, že se mouka musí vařit alespoň 20 minut, abyste neměli žaludeční potíže.

Dejte na talíř, přidejte bramborovou kaši nebo jinou přílohu a vychutnejte si tento úžasný pokrm.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů