Jednoduchý jogurtový koláč - postup přípravy
Honí vás mlsná, avšak nevíte, co dobrého si připravit? Zkuste vsadit na rychlý a vláčný jogurtový koláč, který vás svou chutí doslova uchvátí. Dusit v krku rozhodně nebude, to si můžete být jistí. Výtečně si na něm pochutnáte nejen u snídaně, ale i na svačinu.
Ingredience
Začněte tím, že si vejce rozdělíte na žloutky a bílky. Z těch pak vyšlehejte tuhý sníh a dejte stranou. Dále si vaječné žloutky promíchejte metličkou spolu s krupicovým cukrem, kukuřičným škrobem, kypřícím práškem do pečiva.
Nakonec zakomponujte do těsta i bílkový sníh. Hotovou směs nalijte do plechu s pečícím papírem a dejte péct do trouby na cca 50 minut při teplotě 170 °C.
Servírování jogurtového koláče
Upečený jogurtový koláč vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a nechte zcela vychladnout na sporáku. Poté naporcujte ostrým nožem na menší kousky a podávejte třeba s šálkem kvalitní kávy, s ovocným čajem či s horkým kakaem. Hodit se bude k porci i trochu ovocné zavařeniny (z ostružin, malin, rybízu) nebo kopeček šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť.
Závěrečné tipy na vylepšení koláče z jogurtu
Pokud budete chtít svůj jogurtový dezert vylepšit, můžete do těsta před pečením zakomponovat například rozinky spařené horkou vodou nebo máčené v rumu. Chutné však bude i jiné sušené či kandované ovoce. Ostatně použít lze i to čerstvé.
V jogurtovém těstě vynikne třeba jablko, hruška, meruňka, borůvky nebo jahody. Koláč je vhodné také přelít čokoládovou polevou, na jejíž přípravu můžete použít hořkou, mléčnou i bílou čokoládu.