Jednoduchý koláč s jablky - postup přípravy
Pokud jste v kuchyni začátečníci, anebo i pokročilí, ale hledáte moučník, který by byl zároveň bleskurychlý i reprezentativní a chutný, pak vyzkoušejte recept na jablkový koláč od paní Ireny Scholtzové. Snazší už být nemůže a nikdy nezklame.
Ingredience
Vyklepněte dvě vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vložte do mísy, přidejte k nim skořici, cukr, sklenici mléka, změklé máslo nebo rostlinný tuk na pečení a vše vyšlehejte do jednolité směsi.
V jiné misce smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao, dobře promíchejte a tuto směs zapracujte do mokrých surovin.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a stěrkou je jemně vmíchejte do připraveného těsta.
Jablka oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Trochu z nich přes cedník vymačkejte šťávu a vmíchejte je do připraveného těsta.
Plech na pečení vyložte pečicím papírem nebo vytřete tukem a vysypejte moukou. Vlijte do něj těsto a rozprostřete jej po celé ploše plechu do rovnoměrné vrstvy. Připravený moučník vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte dozlatova.
V misce smíchejte dvě lžíce rumu s tímtéž množstvím vody. Po upečení moučník přelijte touto směsí a posypejte mletými vlašskými ořechy nebo strouhaným kokosem.