Jednoduchý koláč z pánve, který chutná úžasně - postup přípravy
Většina koláčů se peče v troubě, což obvykle vyžaduje nějaký čas. Příprava v pánvi je mnohem rychlejší a jednodušší. Tento vaječný koláč chutná skvěle, i když není z trouby a připravíte ho během chvilky, takže si ho můžete připravit na chuť k snídani.
Ingredience
Do hluboké mísy rozklepněte vejce. Přidejte do nich špetku soli, moučkový cukr a vanilkový cukr. Šlehejte mixérem, dokud nezískáte hladkou a částečně tekutou konzistenci. Poté přidejte mléko a slunečnicový olej. Znovu důkladně promíchejte nebo prošlehejte mixérem. Postupně (ve dvou krocích) přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a po každém přidání celou směs důkladně promíchejte. Díky tomuto postupu byste měli získat velmi jemné těsto bez hrudek. Mouku můžete samozřejmě přidávat i pomaleji, abyste měli jistotu, že nevzniknou žádné nevzhledné hrudky. Navíc se vám bude těsto zpracovávat snadněji.
Nyní si připravte pánev a vymažte ji máslem. Nalijte do pánve těsto a rovnoměrně jej rozprostřete.
Nakrájejte banán na kolečka. Použít můžete i jiné ovoce, které máte rádi. Kolečka banánu položte na povrch těsta.
Poté se dotkněte povrchu koláče. Pokud nebude lepivý, můžete ho otočit na druhou stranu pomocí prkénka nebo jiné desky a pečte dalších 5-7 minut.