Jednoduchý kremeš z listového těsta - postup přípravy
Pokud plánujete rodinnou oslavu, tento jednoduchý a poměrně rychlý dezert rozhodně vyzkoušejte. Kremeš plný žloutkového krému se šlehačkou v listovém těstě si zamilujete hned po prvním soustu.
Žloutkový krém se šlehačkou
Korpus z listového těsta
V hrnci smíchejte žloutky s cukrem a poté přimíchejte kukuřičný škrob. Přidejte kůru z citrónu a postupně vmíchejte mléko. Vše pečlivě rozmíchejte.
Hrnec postavte na oheň a přiveďte směs k varu za stálého míchání. Poté směs stáhněte z ohně a přendejte ji do talíře. Zakryjte ji potravinářskou fólií a nechte ji zcela vychladnout.
Listové těsto rozložte a rozřízněte ho napůl. Jednu část rozřízněte na 15 ks a druhou polovinu těsta několikrát propíchněte vidličkou.
Poté vložte plech do trouby a těsto pečte na teplotu 180 °C přibližně 15 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout.
Smetanu vyšlehejte do tuha a poté ji rozdělte na dvě části. První část přendejte do cukrářského pytlíku a dejte ji stranou. Do zbylé části šlehačky postupně přidávejte žloutkovou směs a vyšlehejte ji do hladkého krému.
Na vychladlý korpus natřete žloutkový krém. Poté na něj pomocí cukrářského pytlíku vytvořte pusinky ze šlehačky a na ni vyskládejte obdélníky listového těsta.
Nakonec kremeš pocukrujte moučkovým cukrem. Dezert můžete ihned podávat, avšak lépe bude chutnat, když ho necháte odležet alespoň 3 hodiny v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.