Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý kremeš z listového těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jednoduchý kremeš z listového těsta - postup přípravy

Pokud plánujete rodinnou oslavu, tento jednoduchý a poměrně rychlý dezert rozhodně vyzkoušejte. Kremeš plný žloutkového krému se šlehačkou v listovém těstě si zamilujete hned po prvním soustu.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Žloutkový krém se šlehačkou

Korpus z listového těsta

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hrnci smíchejte žloutky s cukrem a poté přimíchejte kukuřičný škrob. Přidejte kůru z citrónu a postupně vmíchejte mléko. Vše pečlivě rozmíchejte.

2. KROK

Hrnec postavte na oheň a přiveďte směs k varu za stálého míchání. Poté směs stáhněte z ohně a přendejte ji do talíře. Zakryjte ji potravinářskou fólií a nechte ji zcela vychladnout.

3. KROK

Listové těsto rozložte a rozřízněte ho napůl. Jednu část rozřízněte na 15 ks a druhou polovinu těsta několikrát propíchněte vidličkou.

4. KROK

Poté vložte plech do trouby a těsto pečte na teplotu 180 °C přibližně 15 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout.

5. KROK

Smetanu vyšlehejte do tuha a poté ji rozdělte na dvě části. První část přendejte do cukrářského pytlíku a dejte ji stranou. Do zbylé části šlehačky postupně přidávejte žloutkovou směs a vyšlehejte ji do hladkého krému.

6. KROK

Na vychladlý korpus natřete žloutkový krém. Poté na něj pomocí cukrářského pytlíku vytvořte pusinky ze šlehačky a na ni vyskládejte obdélníky listového těsta.

7. KROK

Nakonec kremeš pocukrujte moučkovým cukrem. Dezert můžete ihned podávat, avšak lépe bude chutnat, když ho necháte odležet alespoň 3 hodiny v lednici.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů