Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovoce v cukrové krustě „Tanghulu“

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Ovoce v cukrové krustě „Tanghulu“ - postup přípravy

Ovoce v cukrové krustě „Tanghulu“ je křupavá sladká pochoutka, která okouzlí chutí i vzhledem. Vyzkoušejte tento recept a proměňte obyčejné ovoce v něco neobvyklého.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovoce očistěte, jahody zbavte zelených částí, mandarinky oloupejte a vše libovolně napíchněte na špejle, čímž vytvoříte špízy, které budete obalovat. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, směs přiveďte k varu a poté ji odstavte z tepla. 

2. KROK

Tip: Zda je směs připravena k obalování, poznáte tak, že půl lžičky tekutiny vlijete do sklenice se studenou vodou. Pokud hmota ztuhne a bude ji možné mírně tvarovat, máte hotovo. 

3. KROK

Ovoce v horké tekutině obalte, nechte ho zaschnout a užívejte si jeho chuť. 

Tip: Ovoce v cukrové krustě můžete servírovat jako originální dezert a můžete z něj udělat i zajímavou součást slavnostních dezertních mís.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů