Ovoce v cukrové krustě „Tanghulu“ - postup přípravy
Ovoce v cukrové krustě „Tanghulu“ je křupavá sladká pochoutka, která okouzlí chutí i vzhledem. Vyzkoušejte tento recept a proměňte obyčejné ovoce v něco neobvyklého.
Ingredience
Ovoce očistěte, jahody zbavte zelených částí, mandarinky oloupejte a vše libovolně napíchněte na špejle, čímž vytvoříte špízy, které budete obalovat. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, směs přiveďte k varu a poté ji odstavte z tepla.
Tip: Zda je směs připravena k obalování, poznáte tak, že půl lžičky tekutiny vlijete do sklenice se studenou vodou. Pokud hmota ztuhne a bude ji možné mírně tvarovat, máte hotovo.
Ovoce v horké tekutině obalte, nechte ho zaschnout a užívejte si jeho chuť.
Tip: Ovoce v cukrové krustě můžete servírovat jako originální dezert a můžete z něj udělat i zajímavou součást slavnostních dezertních mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Simple and Delish by Canan