Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slavnostní a velmi jemný salát, který potěší každého

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Slavnostní a velmi jemný salát, který potěší každého - postup přípravy

Tento salát se stane skutečným konkurentem všech ostatních, které jste nikdy nezkoušeli. Je lahodný, slavnostní a velmi krásný na pohled. Elegantně doplní jakoukoliv sváteční tabuli a každému, kdo jej vyzkouší, bude zaručeně chutnat.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vložte mrkev do hrnce s vodou a vařte ji, dokud nebude dokonale měkká. Poté ji očistěte a nakrájejte na kostičky. Kuřecí prsa si uvařte předem a vařte v osolené vodě, dokud nebudou hotová. Poté je nechte ve vývaru, dokud zcela nevychladnou. Studený plátek kuřecího masa nakrájejte na kostky, které snadno smícháte se zeleninou.

2. KROK

Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo. Vařte od bodu varu po dobu 10 minut. Poté je nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Všechny připravené suroviny přesuňte do velké mísy a přidejte konzervované fazole. Nezapomeňte slít přebytečnou tekutinu, ve které jsou naložené. Poté je propláchněte. Použít můžete bílé i červené fazole v závislosti na tom, které máte raději.

3. KROK

Poté si připravte nakládané houby. Vhodné jsou například žampiony. Nakrájejte je na kousky. Poté nakrájejte oba druhy okurek a cibuli na malé kostičky. Vše vložte do mísy ke zbytku připravených ingrediencí.

4. KROK

Nakonec si připravte omáčku, se kterou celý salát dochutíte. Do majonézy přidejte nasekaný česnek a bylinky. Vše dochuťte solí a pepřem podle chuti a důkladně promíchejte. Omáčku vmíchejte do salátu a můžete podávat. Jde o ideální salát k občerstvení nebo jako předkrm. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů