Jednoduchý mléčný trhanec na plech - postup přípravy
Pokud hledáte originální, snadný a velmi rychlý dezert, vyzkoušejte tento jednoduchý mléčný trhanec na plech. Jeho příprava vám zabere jen malou chvíli a navíc je ze surovin, které máte běžně doma v lednici.
Ingredience
Plech o velikosti 35×25 cm vložte do trouby a zapněte ji na teplotu 200 °C na 10 minut. Mezitím do mísy rozklepněte 3 vejce, přidejte do nich špetku soli a směs pečlivě promíchejte.
Do mísy s vejci nalijte mléko a přisypte do něj mouku. Směs poté velmi pečlivě promíchejte. Horký plech vyjměte z trouby, položte na něj máslo a rozetřete ho po celé ploše.
Těsto nalijte na plech, nechte ho roztéct po celé ploše a poté ho vložte do trouby na teplotu 200 °C a trhanec pečte 10 minut, nebo na teplotu 180 °C na 15 minut.
Upečený trhanec vyjměte z trouby a ještě teplý ho posypte moučkovým cukrem. Servírovat ho můžete se zakysanou smetanou, ovocem nebo marmeládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK