Jednoduchý recept na chutné pečené houby s česnekem - postup přípravy
Houby jsou snad odpradávna surovinou, která lidi rozděluje na dva pomyslné tábory. Jedni je milují a těm druhým zas až tolik nechutnají. Tajemství hub je však takové, že v případě skutečně dobrého receptu si umí získat i ty, kteří na ně pohlíží kritickým pohledem. Zkuste tedy vyzkoušet tento jednoduchý a nenáročný recept a připravte naprosto dokonalé a báječné houby s česnekem.
Ingredience
Celý postup je velmi jednoduchý a zaručeně vám nezabere více než několik minut, výsledek ale bude stát skutečně za to. Pojďme se do toho tedy pustit.
Nejdříve ze všeho si houby pořádně umyjte a připravte si desku s ostrým nožem. Na té poté houby nakrájejte na středně velké kostky. Pokud jsou však žampiony menší, můžete je nechat i vcelku. Poté můžete podle potřeby znovu umýt a nechat jednotlivé kousky uschnout na utěrce.
Mezitím si připravíte lahodnou marinádu. Na tu smícháte olej s octem a postupně budete přidávat drcený česnek a koření podle potřeby. Pokud však chcete celý recept ještě ozvláštnit a přidat mu vždy něco jiného, můžete přidat i další druhy koření podle vaší vlastní preference.
Když máte marinádu připravenou, je čas do ní uložit jednotlivé kousky hub. Ty pořádně pomáčejte a poté nechte v misce s marinádou odležet zhruba dalších 20-30 minut. Houby mezitím krásně nasáknou lahodnou chuť česneku a použitého koření.
Když tato doba uplyne, pouze mísu s houbami vložte do trouby (nejlepší je hned na počátku zvolit zapékací ať nemusíte vše předělávat). Tam stačí nechat péct zhruba 20 minut při teplotě 200 stupňů. V případě potřeby můžete na houby nastrouhat jemnou vrstvu sýru, který se krásně rozteče a vytvoří ještě lahodnější chuť celého pokrmu.
Nakonec pouze mísu vyjměte z trouby a můžete podávat. Dobrou chuť!
Náš tip: Před podáváním zkuste výsledný pokrm ještě dozdobit čerstvými bylinkami, které jídlu dodají ten pravý šmrnc.