Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné a rychlé palačinky z minerálky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jemné a rychlé palačinky z minerálky - postup přípravy

Pokud máte chuť na sladkou tečku po nedělním obědu, vyzkoušejte recept na tyto tenké a jemné palačinky. Naplnit je můžete meruňkovou marmeládou, povidly nebo je jen lehce posypte moučkovým cukrem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte je. Poté k nim přidejte mléko, sycenou vodu a důkladně vše promíchejte. Následně přidejte rostlinný olej, špetku soli a vanilkový cukr.

2. KROK

Nakonec postupně přisypávejte mouku a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Poté nechte těsto odpočívat 30 minut.

3. KROK

Pánev na palačinky lehce potřete rostlinným olejem a dobře ji zahřejte. Směs před každým nalitím na pánev promíchejte. Rozlijte tenkou vrstvu těsta po celé pánvi a smažte, dokud není spodní strana zlatavě hnědá, přibližně asi 1 minutu

4. KROK

Palačinku otočte a opečte ji i z druhé strany do zlatova. Postup opakujte, dokud nespotřebujete celé těsto.

5. KROK

Palačinky podávejte nejlépe s domácí marmeládou nebo povidly, zvolit ale můžete i vaši oblíbenou náplň.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů