Jemné a rychlé palačinky z minerálky - postup přípravy
Pokud máte chuť na sladkou tečku po nedělním obědu, vyzkoušejte recept na tyto tenké a jemné palačinky. Naplnit je můžete meruňkovou marmeládou, povidly nebo je jen lehce posypte moučkovým cukrem.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte je. Poté k nim přidejte mléko, sycenou vodu a důkladně vše promíchejte. Následně přidejte rostlinný olej, špetku soli a vanilkový cukr.
Nakonec postupně přisypávejte mouku a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Poté nechte těsto odpočívat 30 minut.
Pánev na palačinky lehce potřete rostlinným olejem a dobře ji zahřejte. Směs před každým nalitím na pánev promíchejte. Rozlijte tenkou vrstvu těsta po celé pánvi a smažte, dokud není spodní strana zlatavě hnědá, přibližně asi 1 minutu
Palačinku otočte a opečte ji i z druhé strany do zlatova. Postup opakujte, dokud nespotřebujete celé těsto.
Palačinky podávejte nejlépe s domácí marmeládou nebo povidly, zvolit ale můžete i vaši oblíbenou náplň.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja