Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné paté z uzené makrely s křenem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Jemné paté z uzené makrely s křenem - postup přípravy

Nabídněte svým hostům kanapky s jemným paté z uzené makrely, které je ochucené trochou křenu. Stačí jej jen namazat na pečivo a ozdobit bylinkami, cibulkou nebo kyselou okurkou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Uzenou makrelu zbavte ocasu, ploutví a kůže. Opatrně ji stáhněte z páteře a z masa vyndejte kosti, které v něm zůstaly. Maso poté ještě jednou zkontrolujte.

2. KROK

Uzené maso přendejte do mixéru, přidejte do něj tvaroh, očištěnou cibuli a křen. Směs mixujte, dokud nebude mít jemnou konzistenci. Paté přendejte do lednice a nechte ho odpočinout po dobu 2 hodin.

3. KROK

Jemné paté z uzené makrely namažte nejlépe na pečivo, které před tím opražte na suché pánvi. Použít můžete toustový chléb, rohlíky i bagetu.

4. KROK

Hotové kanapky ozdobte nakrájenou nakládanou okurkou, jarní nebo klasickou cibulí, avšak můžete použít i čerstvé bylinky, jako je kopr či petrželka.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů