Jemné paté z uzené makrely s křenem - postup přípravy
Nabídněte svým hostům kanapky s jemným paté z uzené makrely, které je ochucené trochou křenu. Stačí jej jen namazat na pečivo a ozdobit bylinkami, cibulkou nebo kyselou okurkou.
Ingredience
Uzenou makrelu zbavte ocasu, ploutví a kůže. Opatrně ji stáhněte z páteře a z masa vyndejte kosti, které v něm zůstaly. Maso poté ještě jednou zkontrolujte.
Uzené maso přendejte do mixéru, přidejte do něj tvaroh, očištěnou cibuli a křen. Směs mixujte, dokud nebude mít jemnou konzistenci. Paté přendejte do lednice a nechte ho odpočinout po dobu 2 hodin.
Jemné paté z uzené makrely namažte nejlépe na pečivo, které před tím opražte na suché pánvi. Použít můžete toustový chléb, rohlíky i bagetu.
Hotové kanapky ozdobte nakrájenou nakládanou okurkou, jarní nebo klasickou cibulí, avšak můžete použít i čerstvé bylinky, jako je kopr či petrželka.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Всегда Вкусно!