Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá vajíčková pomazánka s avokádem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlá vajíčková pomazánka s avokádem - postup přípravy

Pokud máte doma avokádo a nevíte co s ním, připravte z něj famózní pomazánku s vejci. Servírovat ji můžete s křupavou bagetu nebo toustovým chlebem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vejce vložte do hrnce, zalijte je vodou a přidejte do nich lžíci jablečného octu. Poté je uvařte natvrdo.

2. KROK

Avokádo rozřízněte napůl, zbavte ho pecky a poté ho pomocí nože nakrájejte na větší kostky. Následně ho vydlabejte lžící a vložte ho do mísy.

3. KROK

K avokádu přidejte citrónovou šťávu a směs promíchejte. Následně očistěte jarní cibulku, nasekejte ji najemno a přendejte ji do čisté mísy.

4. KROK

K jarní cibulce přidejte jogurt, majonézu a citrónovou šťávu dle chuti. Poté ji dochuťte solí, černým pepřem a směs pečlivě promíchejte.

5. KROK

Vejce vyjměte z vody a oloupejte je. Následně je nakrájejte na drobné kousky. Poté je přendejte do mísy s avokádem a směs promíchejte.

6. KROK

Do avokádové směsi přidejte jogurtovou zálivku a pomazánku velmi pečlivě promíchejte. Poté ji natřete na nakrájenou bagetu a můžete ji servírovat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů