Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné rozplývající se palačinky

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jemné rozplývající se palačinky - postup přípravy

Kdo by nemiloval palačinky! Tento sladký pokrm je oblíbený jak mezi dospělými, tak i dětmi.  Jemné a tenké těsto se dá plnit tvarohem, slazeným kakaem, marmeládou, džemem, Nutellou či zmrzlinou a čerstvým ovocem. Už se vám sbíhají sliny? Tak se pusťte do práce!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Začněte tím, že si v míse vyšleháte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny.




Poté přidejte i změklé máslo, mléko, prosátou hladkou mouku.

Vypracujte mixérem anebo metličkou polotekuté těsto bez hrudek.

Nyní si k ruce vezměte pánev s nepřilnavým dnem a rozpalte ji na středním plamenu. Následně na ni vkládejte pomocí naběračky menší množství těsta, které rozlijte po celé ploše.


Palačinky pečte z obou stran dozlatova. Pokud nevlastníte pánev s nepřilnavým dnem, můžete použít k smažení menší množství oleje.

Hotové palačinky pomažte oblíbenou náplní a podávejte buď teplé či studené.

Porci skvěle doplní šálek čaje i kávy.

Přejeme vám dobrou chuť.

Co se týká přípravy palačinkového těsta, rozhodně se nemusíte striktně držet výše uvedené receptury. Někteří lidé připravují palačinky bez másla v základu. Naopak přidávají trochu jedlé sody či kypřícího prášku, aby byly placky nadýchanější a jemnější. Pakliže máte rádi různé příchutě, je možné do těstíčka zakomponovat třeba mletý mák, mleté oříšky, strouhaný kokos i kvalitní kakaový prášek. Tak vytvoříte bezvadné kakaové palačinky, které budou milovat hlavně děti. Jejich chuť vynikne například s Nutellou anebo s čokoládovou zmrzlinou a polevou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů