Jemné rozplývající se palačinky - postup přípravy
Kdo by nemiloval palačinky! Tento sladký pokrm je oblíbený jak mezi dospělými, tak i dětmi. Jemné a tenké těsto se dá plnit tvarohem, slazeným kakaem, marmeládou, džemem, Nutellou či zmrzlinou a čerstvým ovocem. Už se vám sbíhají sliny? Tak se pusťte do práce!
Ingredience
Začněte tím, že si v míse vyšleháte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny.
Poté přidejte i změklé máslo, mléko, prosátou hladkou mouku.
Vypracujte mixérem anebo metličkou polotekuté těsto bez hrudek.
Nyní si k ruce vezměte pánev s nepřilnavým dnem a rozpalte ji na středním plamenu. Následně na ni vkládejte pomocí naběračky menší množství těsta, které rozlijte po celé ploše.
Palačinky pečte z obou stran dozlatova. Pokud nevlastníte pánev s nepřilnavým dnem, můžete použít k smažení menší množství oleje.
Hotové palačinky pomažte oblíbenou náplní a podávejte buď teplé či studené.
Porci skvěle doplní šálek čaje i kávy.
Přejeme vám dobrou chuť.
Co se týká přípravy palačinkového těsta, rozhodně se nemusíte striktně držet výše uvedené receptury. Někteří lidé připravují palačinky bez másla v základu. Naopak přidávají trochu jedlé sody či kypřícího prášku, aby byly placky nadýchanější a jemnější. Pakliže máte rádi různé příchutě, je možné do těstíčka zakomponovat třeba mletý mák, mleté oříšky, strouhaný kokos i kvalitní kakaový prášek. Tak vytvoříte bezvadné kakaové palačinky, které budou milovat hlavně děti. Jejich chuť vynikne například s Nutellou anebo s čokoládovou zmrzlinou a polevou.