„Zapečená“ vejce se zeleninou a sýrem - postup přípravy
Po ránu je důležité dopřát si opravdovou porci všech potřebných živin a energie, která by vám měla vydržet až do oběda. Tato originální snídaně připravená na pánvi to rozhodně splňuje.Nejdříve ze všeho si připravte vejce. Ta dejte jednoduše do menšího hrnce či kastrolku a nechte vařit několik minut tak, aby byla ve výsledku natvrdo. Mezitím si omyjte zeleninu. Rajčata poté nakrájejte na tenké plátky a papriku na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a poté na něm připravenou zeleninu zlehka osmahněte.

Následně můžete oloupat a následně na poloviny nakrájet vařená vejce. Ta pak uložte na pánev se smažící se zeleninou a ochuťte je podle potřeby. Sůl a pepř je základ, ale můžete přidat také libovolné koření podle vlastní preference. Také přidejte nadrobno nakrájenou petrželku. Opět můžete přidat i jiné druhy bylinek podle toho, které máte rádi a na které máte chuť. Dokonale se tak hodí například pažitka nebo čerstvá jarní cibulka.

Všechny ingredience nechte chviličku podusit a pustit šťávu a nakonec přidejte strouhaný sýr. Nejlépe se hodí mozzarella, ale zvolit můžete jakýkoliv druh tvrdého sýru. Poté pánvičku zakryjte pokličkou a počkejte, dokud se sýr nerozpustí a nerozteče mezi ostatní ingredience. Nemějte však strach, nepotrvá to déle než 2–3 minutky.

Zcela na závěr celý pokrm sejměte ze sporáku a můžete podávat. Podle potřeby přidejte koření nebo opět čerstvé bylinky a také pečivo.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.