Jogurtové placky plněné sýrem - postup přípravy
Vynikající slaná pochoutka mohou být jogurtové placky plněné sýrem přezdívané bacóchy. S náplní je možné různým způsobem experimentovat dle vaší chuti, radí paní Zdeňka Laštůvková, která nám recept poskytla.
Na placky
Na náplň
Na potření
Na tento recept budete potřebovat hrnek o objemu 200 ml. Do zadělávací mísy dejte jogurt, vejce, olej, sůl a cukr a metličkou nebo šlehačem hezky vyšlehejte do hladké konzistence. Smíchejte mouku s jedlou sodou (jde místo ní použít i prášek do pečiva) a tu potom postupně zapracovávejte do směsi v míse na krásné hladké těsto. To v míse nechte zhruba 20 minut odpočinout.
Nastrouhejte tvrdý sýr na hrubém struhadle a přidejte k němu vejce. S náplní se dá různým způsobem experimentovat podle vaší chuti a fantazie. Část tvrdého sýra lze nahradit žervé. Případně je možné směs dochutit různými bylinkami nebo do ní přidat na malé kousky nakrájenou šunku. Použít se dá i Niva. Je možné je dělat i nasladko, například se sladkým tvarohem nebo marmeládou.
Těsto vyklopte na vál a rozdělte na osm stejných dílů. Ty na vále vyválejte a poté rovnoměrně naplňte připravenou náplní podobně jako například buchty. Poté je na pomoučněném vále opět opatrně vyválejte do tloušťky maximálně jednoho centimetru. Lze je i uplácat rukou, je jen na vás, jakou metodu zvolíte.