Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kachna na jablkách a bramborách

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 255 minut

Kachna na jablkách a bramborách - postup přípravy

Chutná, měkká a šťavnatá – to je kachna na jablkách, kterou si zamilujete. Vyzkoušejte jednoduchý a dokonalý recept na kachní pokrm, který můžete podávat ve všední den i na slavnostech.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Maso

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kachnu očistěte a důkladně ji osolte a opepřete ze všech stran. Následně vložte kachnu do pekáče a přikryjte ji potravinovou fólií. Maso vložte do lednice na 16–20 hodin.

Poznámka: Nezapomeňte kachnu solí a pepřem ochutit také zevnitř a v záhybech.

2. KROK

Po této době vyndejte kachnu z lednice a předtím, než ji budete péct, ji nechte aspoň půl hodiny stát v pokojové teplotě. Nohy kachny svažte k sobě pomocí provázku tak, jak je ukázáno ve videu. 

3. KROK

Dvě jablka omyjte, oloupejte a odstraňte z nich jádřince. Nakrájejte je na poloviny a vyplňte jimi horní polovinu kachny. K jablkům přidejte také polovinu množství rozinek a tři kusy sušených švestek. 

Poznámka: Naplněnou kachnu uzavřete pomocí párátek.

4. KROK

Kachnu otočte a její spodní část naplňte jedním rozkrojeným jablkem bez jádřince, trochou rozinek a jednou sušenou švestkou. Otvor opět uzavřete párátky.

Poznámka: Jakým množstvím ovoce naplníte kachnu závisí na tom, jak velkou kachnu budete péct.

5. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtky, vložte je do mísy, osolte je a vyložte jimi strany vymazaného pekáče. Na střed umístěte nadívanou kachnu, kterou přikryjte alobalem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 3–4 hodin. 

6. KROK

Poté zvyšte teplotu na 220 °C, pekáč odkryjte a pečte dalších 10–15 minut, dokud kachna nezhnědne. 

Tip: Během pečení kachnu několikrát podlijte, aby byla šťavnatá a měla křupavou kůrku. 

7. KROK

Po upečení z kachny odstraňte párátka, odstřihněte provázky a vyjměte nádivku, kterou položte na talíř, na kterém budete kachnu servírovat. 

Tip: Okolí kachny ozdobte nakrájeným pomerančem a čerstvými bylinkami dle vlastní chuti.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů