Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená vepřová krkovice s rozmarýnem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Pečená vepřová krkovice s rozmarýnem - postup přípravy

Pokud vyzkoušíte tento recept na pečenou vepřovou krkovici, nebudete litovat. Vytvoříte tak jedno z nejšťavnatějších mas s úžasnou vůní, jaké jste kdy jedli.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Po upečení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větším kusu vepřového masa proveďte řezy s rozestupy 1,5 cm – cílem je vytvořit plátky masa, aniž byste maso prořízli skrz. Následně maso ochuťte solí, sušeným česnekem, mletým koriandrem, pepřem a mletou sladkou paprikou ze všech stran. 

2. KROK

Maso zabalte do pečicího papíru, poté do alobalu, vložte ho do pekáče a krkovici pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny. Po této době z masa odstraňte alobal s pečicím papírem, posypte ho nasekaným rozmarýnem, nakrájeným česnekem a polijte ho rozpuštěným máslem. 

3. KROK

Takto připravenou pečenou vepřovou krkovici můžete ihned servírovat. 

Tip: Maso skvěle chutná v kombinaci s pečenými brambory ve slupce, hranolky nebo oblíbeným pečivem. Ke každé porci můžete podávat osvěžující zeleninový salát.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Olgas Küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů