Pečená vepřová krkovice s rozmarýnem - postup přípravy
Pokud vyzkoušíte tento recept na pečenou vepřovou krkovici, nebudete litovat. Vytvoříte tak jedno z nejšťavnatějších mas s úžasnou vůní, jaké jste kdy jedli.
Základ
Po upečení
Ve větším kusu vepřového masa proveďte řezy s rozestupy 1,5 cm – cílem je vytvořit plátky masa, aniž byste maso prořízli skrz. Následně maso ochuťte solí, sušeným česnekem, mletým koriandrem, pepřem a mletou sladkou paprikou ze všech stran.
Maso zabalte do pečicího papíru, poté do alobalu, vložte ho do pekáče a krkovici pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny. Po této době z masa odstraňte alobal s pečicím papírem, posypte ho nasekaným rozmarýnem, nakrájeným česnekem a polijte ho rozpuštěným máslem.
Takto připravenou pečenou vepřovou krkovici můžete ihned servírovat.
Tip: Maso skvěle chutná v kombinaci s pečenými brambory ve slupce, hranolky nebo oblíbeným pečivem. Ke každé porci můžete podávat osvěžující zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olgas Küche