Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kachna na pomerančích s mrkví

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Kachna na pomerančích s mrkví - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na delikátní kachnu s nádechem pomeranče a karamelizovanou mrkví. Recept, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, zpestří každé slavnostní menu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kachnu ochuťte solí a drceným kmínem ze všech stran. 

Poznámka: Pracujete-li s kachnou s drobami, odstraňte je. Můžete je uschovat do mrazáku a později použít k přípravě polévky.

2. KROK

Mrkev oloupejte, nakrájejte na malé kousky a rozprostřete ji do vymazaného pekáče. Pokryjte ji polovinou, na proužky nakrájené, cibule a na zeleninu položte kachnu, otvorem nahoru. 

3. KROK

Dovnitř masa vložte dva plátky oloupaného pomeranče a zbytek cibule, vcelku. Zbytek plátků pomeranče rozprostřete kolem kachny. 

Poznámka: Druhý pomeranč oloupejte a odložte ho bokem na později. 

4. KROK

Maso podlijte asi 150 ml vody, pekáč přikryjte alobalem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60–90 minut. Po této době maso vyndejte, přidejte k němu plátky z druhého pomeranče a pokračujte v pečení, už bez alobalu, dalších 45–60 minut. 

5. KROK

Zatímco se maso dopéká, připravte zelí. Cibuli nakrájejte nadrobno a 3–4 minuty ji smažte na oleji. Přidejte k ní zelí s cukrem, ingredience promíchejte a, pod pokličkou, zelí duste 20 minut.

6. KROK

Po dvaceti minutách zelí zaprašte moukou, promíchejte ho, přiklopte ho pokličkou a pokračujte ve vaření ještě 5 minut, na mírném plameni. 

7. KROK

Kachnu na pomerančích naporcujte a servírujte ji s mrkví, zelím a kynutým knedlíkem. 

Tip: Místo kynutého knedlíku můžete kachnu podávat i s bramborovým knedlíkem. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů