Kakaová buchta s tvarohem - postup přípravy
Tvaroh se na pečení hodí více, než si myslíme. Napomáhá vláčnosti a jemnosti. Spolu s ostatními běžnými ingrediencemi vznikne lahůdka, která je jednoduchá na přípravu a klidně s ní pohostíte i nečekanou návštěvu.
Těsto
Náplň
Vezměte bílky a pomocí ručního mixéru je začněte šlehat v jednotnou hmotu. Postupně k nim přisypávejte cukr a vytvořte nadýchanou směs. K té přidejte kakao, horkou vodu a olej a vše důkladně už ručně promíchejte. Na závěr přidejte prosátou mouku, kterou nejprve smíchejte s práškem do pečiva. Vše důkladně promíchejte v jednotné těsto.
Plech vyložte pečicím papírem, který zabrání připalování těsta. To do plechu nalijte. S plechem zatřeste, aby se těsto rozprostřelo po celé ploše plechu a vytvořilo všude stejně vysokou vrstvu. Takto ho nechte při pokojové teplotě odpočívat a pokračujte s přípravou druhé vrstvy.
Mléko nalijte do hrnce, přidejte trochu cukru a dále do mléka vmíchejte pudinkový prášek. Na sporáku vše zahřívejte, dokud nedosáhnete bodu varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání vařte do doby, dokud směs nezhoustne. Hotový pudink odstavte ze sporáku a nechte při pokojové teplotě chladnout, občas promíchejte. Mezitím si smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a žloutky. Vytvoříte tak druhou polovinu nezbytného krému.
Pudink společně s tvarohovým krémem smíchejte dohromady. Spojte obě složky a následně tento krém přidejte k základu na plechu. Nanášejte ho tak, abyste pokud možno vytvořili mřížku, která vašemu dezertu přidá na originálním vzhledu. Potom vložte plech do trouby předehřáté na 175 stupňů Celsia a pečte ho po dobu 30 minut. Potom vyjměte, nechte vystydnout, nakrájejte a před servírováním klidně posypte moučkovým cukrem.