Kakaové řezy s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Tyto řezy podle receptu od paní Romany Važanské jsou docela jednoduché a nenáročné na přípravu. Spolu s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou však tvoří ohromně lahodnou a delikátní kombinaci.
Na řezy
Na krém
Na čokoládovou polevu
Ingredience na těsto odměřte vaším oblíbeným hrníčkem. Mouku prosejte do mísy spolu s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Přidejte cukr a všechny ingredience dobře promíchejte.
Do jiné misky vyklepněte vajíčka, vyšlehejte je spolu s mlékem a rostlinným olejem a výslednou směs promíchejte se suchými ingrediencemi. Vše poté důkladně prošlehejte ručním šlehačem, vlijte na plech a dejte péct při teplotě 180 °C na asi 20 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.
Zatímco se těsto peče, připravte pudinkový krém. V troše studeného mléka rozmíchejte vanilkové pudinky s cukrem. Zbytek mléka přiveďte k varu a za stálého míchání do něho vlijte rozmíchanou směs. Pokračujte ve vaření a míchání, dokud pudink nezíská velmi hustou konzistenci. Do horkého pudinku zašlehejte nejprve máslo, poté rum a nakonec žloutky.
Nakonec ve vodní lázni nechte rozpustit na kousky nalámanou čokoládu, vmíchejte do ní máslo a zakysanou smetanu a odstavte z tepla. Upečený a vychladlý korpus potřete džemem, přelijte ho horkým pudinkem a počkejte, dokud krém nezchladne.
Na vrstvu pudinku rozetřete čokoládovou polevu, vidličkou vytvořte na jejím povrchu ozdobné vlnkování a uložte dezert do lednice nejméně na 4 hodiny, lépe však přes noc. Hotový dezert nakrájejte na porce a podávejte.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.