Kakaové řezy s kokosovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Nadýchaný dezert s kokosovým krémem je jako závan z rajské zahrady. Potěšte jím sebe i své blízké. Je to dokonalý dezert pro horké letní dny. Příprava je snadná a nepotřebujete ani žádné zvláštní suroviny. Tyhle řezy budete prostě milovat.
Těsto
Krém
Poleva
Než začnete s přípravou těsta, půl hodiny předem vyndejte vajíčka, máslo a mléko z lednice, aby získaly pokojovou teplotu.
Zapněte troubu, aby se rozehřála na 200 °C a plech o rozměrech 30 x 20 centimetrů vyložte pečicím papírem, případně vymastěte máslem a vysypejte moukou.
Vyklepněte čtyři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do pěny, přičemž postupně přisypávejte krystalový a vanilkový cukr. Výsledkem bude pevná a lesklá hmota, do níž vmíchejte žloutky, olej, vodu, rumovou esenci a promíchejte.
Do jiné misky prosejte hladkou mouku a přidejte prášek do pečiva. Obě přísady promíchejte a po částech zakomponujte do vajíčkové směsi. Nakonec vmíchejte ještě kakaový prášek, těsto vlijte do připraveného plechu a dejte péct asi na 25 minut.
Zatímco se těsto peče, připravte si krém.
Hladkou mouku smíchejte s cukrem a pudinkovým práškem. Postupně přidávejte 200 mililitrů mléka a důkladně rozmíchejte. Zbylé mléko nalijte do hrnce, přiveďte k varu a vlijte do něj pudinkovou směs. Za stálého míchání vařte, dokud pudink nezhoustne a odstavte ho z kamen.
Změklé máslo nakrájejte na menší kousky a elektrickým šlehačem je zašlehejte do horkého pudinku, čímž vytvoříte nadýchaný a vzdušný krém. Nakonec do něj vmíchejte kokosové vločky a vložte ho na 30 až 60 minut do lednice.
Dopečený korpus nechte zchladnout a naneste na něj vychlazený kokosový krém.
Ve vodní lázni na kamnech rozpusťte čokoládu rozlámanou na menší kousky, vmíchejte do ní čtyři lžíce oleje a míchejte, dokud se obě přísady nespojí do jednolité a lesklé směsi. Tou pak polijte celý povrch krémové vrstvy, a pokud chcete, na ozdobu ji posypejte strouhaným kokosem.
Hotový dezert vložte alespoň na 3 hodiny do lednice vychladit, ztuhnout a proležet. Poté naporcujte na menší kostky a podávejte.