Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaoví černoušci s vlašskými ořechy

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kakaoví černoušci s vlašskými ořechy - postup přípravy

Oříšky a kakao k Vánocům neodmyslitelně patří. Proč tedy ingredience nespojit a nezkusit výborný recept na černoušky s ořechy a kakaem podle receptu paní Romany Važanské.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Máslo, mouku, cukr, žloutek a kakao smíchejte v míse a vypracujte rukama těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 2 hodiny odpočinout. Následně těsto vyválejte na pomoučeném vále a vykrojte z něj kolečka. 

2. KROK

Kolečka dejte na pečicím papírem vyložený plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 10 minut na 180 °C. Zatímco se kolečka pečou, rozkrojte si vlašské ořechy na poloviny. Po upečení kolečka polijte kakaovou polevou a dozdobte polovinou vlašského ořechu. 

3. KROK

Poznámka: Chcete-li si připravit kakaovou polevu doma, rozpusťte lžíci másla a smíchejte ji se lžící kakaa, 4 lžícemi moučkového cukru a 3 lžícemi horké vody. 

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů