Kakaoví černoušci s vlašskými ořechy - postup přípravy
Oříšky a kakao k Vánocům neodmyslitelně patří. Proč tedy ingredience nespojit a nezkusit výborný recept na černoušky s ořechy a kakaem podle receptu paní Romany Važanské.
Ingredience
Máslo, mouku, cukr, žloutek a kakao smíchejte v míse a vypracujte rukama těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 2 hodiny odpočinout. Následně těsto vyválejte na pomoučeném vále a vykrojte z něj kolečka.
Kolečka dejte na pečicím papírem vyložený plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 10 minut na 180 °C. Zatímco se kolečka pečou, rozkrojte si vlašské ořechy na poloviny. Po upečení kolečka polijte kakaovou polevou a dozdobte polovinou vlašského ořechu.
Poznámka: Chcete-li si připravit kakaovou polevu doma, rozpusťte lžíci másla a smíchejte ji se lžící kakaa, 4 lžícemi moučkového cukru a 3 lžícemi horké vody.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.