Kakaový dezert „Kinder mléčný řez“ se smetanovým krémem - postup přípravy
Připravte si dezert, který milují děti i dospělí. Vláčný kakaový korpus s krémem ve stylu tyčinky Kinder mléčný řez vám zabere pár minut, přitom působí jako od zkušené cukrářky, při servírování ho navíc můžete doplnit čerstvým ovocem a snítkou máty.
Těsto
Krém
Poleva
Do větší mísy si rozklepněte 4 vajíčka a přidejte k nim špetku soli. Přisypte cukr, lžíci vanilkového cukru a společně vše vyšlehejte do nadýchané pěny. Přilijte 2 lžíce vody a krátce zašlehejte, aby se vše dobře spojilo.
K mouce přidejte kakao a kypřicí prášek do pečiva a lehce promíchejte. Do vaječné pěny přesypte přes sítko 1/3 směsi a velmi opatrně ji vmíchejte do těsta pomocí stěrky. Postupně vmíchejte do těsta i zbývající 2/3 směsi s kakaem.
Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete. Poté vložte plech do předem vyhřáté trouby a korpus pečte 12 minut při teplotě 180 °C. Pomocí špejle nebo párátka ověřte, zda je těsto upečené, a poté ho vyjměte z trouby.
Vychladlý korpus překlopte na pracovní plochu s pečicím papírem a opatrně odstraňte pečicí papír ze spodní strany upečeného korpusu. Želatinu nechte nabobtnat ve vlažné vodě a poté ji na mírném plameni zahřejte, aby se rozpustila.
Do smetany ke šlehání přisypte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte ji do tuha. zakysanou smetanu krátce vyšlehejte s kondenzovaným mlékem. Pokud chcete krém sladší, můžete přidat i med.
Do rozpuštěné želatiny vmíchejte 2 lžíce ochucené zakysané smetany. Vlijte tuto směs do krému a důkladně ji vyšlehejte. Přidejte část tuhé šlehačky a metličkou ji opatrně vmíchejte. Nakonec přidejte zbylou část šlehačky a znovu ji opatrně vmíchejte do krému.
Vychladlý korpus rozkrojte na dva stejné díly a na jednu polovinu rovnoměrně rozetřete krém. Přiklopte druhou polovinou a krém po bocích zarovnejte. Dort dejte do lednice a nechte krém ztuhnout.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a nalijte 1/4 této čokoládové polevy do cukrářského sáčku. Zbytek čokoládové polevy rovnoměrně rozetřete po celém korpusu. Do cukrářského sáčku udělejte malou dírku a řez ozdobte nepravidelnými čárami.
Řez nechte znovu vychladit v lednici, aby čokoláda ztuhla. Poté si dlouhý nůž namočte do horké vody, otřete ho a dezert nakrájejte na stejně velké a úhledné obdélníky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней 2.0