Kakaový dort s vanilkovou náplní zvaný Spartakus - postup přípravy
Jemný kakaový piškot prokládaný nadýchaným vanilkovým pudinkem: to je skvostný dort zvaný Spartakus, který si zamilují všichni. Tento zákusek se doslova rozplývá na jazyku, přesvědčte se. Příprava vám nezabere mnoho času.
Těsto
Náplň
Poleva
Nejprve si připravte náplň. V hrnci si vyšlehejte mléko spolu s vejci, hladkou moukou, kukuřičným škrobem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a dejte vařit na střední plamen. Průběžně směs míchejte metličkou do zhoustnutí.
Pak krém sejměte z plotny a nechte zchladnout. V závěrečné fázi do něj zašlehejte změklé máslo.
Nyní si k ruce vezměte menší rendlík s nepřilnavým povrchem a v něm rozmíchejte vejce spolu s máslem, mlékem, moučkovým cukrem, jedlou sodou, medem a kakaovým práškem. Všechny ingredience zahřejte na středním plamenu a promíchejte. Nakonec do směsi vsypte polohrubou mouku a vytvořte jakési odpalované těsto.
To nechte zchladnout a následně rozdělte na pět stejně velkých dílů.
Z každého z nich vyválejte plát o rozměrech cca 20 x 25 cm a pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi pět minut.
Upečené kakaové pláty nechte zchladnout.
Posléze je promazávejte důkladně vanilkovým pudinkem.
Naskládejte nakonec všechny na sebe a dort přelijte polevou z hořké čokolády a dvou lžic slunečnicového oleje.
Přes servírováním nechte zákusek tuhnout v lednici několik hodin.
Přejeme dobrou chuť.