Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kapustnicový prívarok

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kapustnicový prívarok - postup přípravy

Nejlepší jsou jídla z jednoho hrnce, a když obsahují maso, zelí a brambory, nemůžete se splést. Vydejte se na exkurzi do slovenské kuchyně a připravte si kapustnicový prívarok podle oblíbeného receptu paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte ji nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky a v pánvi ji zvolna zahřívejte, aby pustila tuk. Pokud je málo prorostlá, přidejte trochu sádla nebo rostlinného oleje. Když je slanina zlatavá, přidejte k ní cibuli a pokračujte ve smažení, dokud cibulka nezezlátne.

2. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kostky a přidejte je do pánve k cibuli a slanině. Nechte jej zatáhnout, posypejte solí, pepřem, trochou sladké papriky a kmínu a nechte vše společně chvíli restovat.

3. KROK

Hlávkové zelí nakrájejte či nastrouhejte na tenké nudličky, které přidejte do pánve s masem, promíchejte, podlijte trochou vody, přiklopte pokličkou a nechte dusit, dokud zelí nezměkne. Asi v polovině vaření pak přidejte očištěné a na kostky nakrájené brambory a pokračujte ve vaření, dokud nejsou brambory úplně měkké.

4. KROK

Nakonec vše zahustěte jemně nastrouhanou bramborou, přidejte podle chuti prolisovaný česnek, případně ještě dosolte či dopepřete, nechte ještě minutu provařit a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů