Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švédské masové kuličky s dokonalou hořčičnou omáčkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Švédské masové kuličky s dokonalou hořčičnou omáčkou - postup přípravy

Švédské kuličky nebo karbanátky v hořčičné omáčce jsou jemné, lahodné a delikátní. Uvidíte, že jejich příprava není vůbec složitá ani zdlouhavá, suroviny jsou poměrně levné a potěšíte svou rodinu vynikajícím pokrmem, který je příjemně zasytí.

Ingredience pro:
5 porcí

Masové kuličky

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Mleté maso vložte do hluboké mísy. Cibuli i česnek nakrájejte na malé kousky a přidejte k masu. Poté ho dochuťte pomocí soli a pepře, přidejte strouhanku a rozšlehané vejce. Poté všechny ingredience smíchejte dohromady, abyste získali dokonale spojenou hmotu.

2. KROK

Směs můžete promíchat jen lžící, anebo klasicky použít ruce. Vezměte si do ruky lžičku a s její pomocí vytvarujte kuličky nebo karbanátky. Ještě předtím si dejte vedle sebe plech vyložený pečicím papírem a dávejte na něj vytvořené masové kuličky. Poté, co je všechny dokončíte, zakryjte celý plech potravinářskou fólií. Rozpalte hlubší pánev s malým množstvím oleje a smažte masové kuličky ze všech stran dozlatova.

3. KROK

Poté je dejte do zapékací misky a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dob 35-40 minut.

4. KROK

Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte trochu másla, přidejte mouku a za stálého míchání opékejte asi 2 minuty. Přidejte hovězí vývar a promíchejte.

5. KROK

Poté přidejte hořčici a sójovou omáčku. Nezapomeňte neustále míchat. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem podle své chuti, přidejte šlehačku a vařte další 2-3 minuty. Poté pánev odstavte ze sporáku.

6. KROK

Masové kuličky vyndejte z trouby a podávejte s omáčkou a vařeným bramborem nebo jinou přílohou. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů