Karamelizovaná žebírka pečená v troubě - postup přípravy
Šťavnatá, křehká a chutná karamelizovaná žebírka zvládnete upéct i v troubě. Zvolte správné koření a získáte jedinečný chuťový zážitek, ze kterého se každému budou sbíhat sliny.
Ingredience
Vepřová žebra zbavte blan a přebytečného tuku. Nakrájejte je na stejně veliké špalíčky. Každý špalíček by měl obsahovat pouze jednu žeberní kost.
Nakrájené maso ze všech stran osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olivový olej a kousky postupně ze všech stran orestujte dozlatova.
Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na stejně tenké plátky nakrájejte také oloupané stroužky česneku. Zázvorem a česnekem zasypte orestované maso v pánvi a pokračujte v restování.
Přímo do pánve přidejte k masu chilli vločky, badyán a celé kuličky černého pepře. Poté vše zalijte medem, balzamikovým octem a sójovou omáčkou. Promíchejte a podlijte kuřecím vývarem.
Pórek rozkrojte napůl a nakrájejte na kolečka. Přidejte jej do pánve k masu, promíchejte a přesuňte do trouby vyhřáté na 200 °C. Žebra pečte asi 50 minut, průběžně je otáčejte, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na Maso