Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karamelizovaná žebírka pečená v troubě

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Karamelizovaná žebírka pečená v troubě - postup přípravy

Šťavnatá, křehká a chutná karamelizovaná žebírka zvládnete upéct i v troubě. Zvolte správné koření a získáte jedinečný chuťový zážitek, ze kterého se každému budou sbíhat sliny.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Vepřová žebra zbavte blan a přebytečného tuku. Nakrájejte je na stejně veliké špalíčky. Každý špalíček by měl obsahovat pouze jednu žeberní kost.

2. KROK

Nakrájené maso ze všech stran osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olivový olej a kousky postupně ze všech stran orestujte dozlatova.

3. KROK

Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na stejně tenké plátky nakrájejte také oloupané stroužky česneku. Zázvorem a česnekem zasypte orestované maso v pánvi a pokračujte v restování.

4. KROK

Přímo do pánve přidejte k masu chilli vločky, badyán a celé kuličky černého pepře. Poté vše zalijte medem, balzamikovým octem a sójovou omáčkou. Promíchejte a podlijte kuřecím vývarem.

5. KROK

Pórek rozkrojte napůl a nakrájejte na kolečka. Přidejte jej do pánve k masu, promíchejte a přesuňte do trouby vyhřáté na 200 °C. Žebra pečte asi 50 minut, průběžně je otáčejte, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty na Maso

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů