Karamelový nanuk s čokoládovou polevou - postup přípravy
Osvěžte se lahodným karamelovým nanukem s čokoládovou polevou, který připravíte velmi jednoduše a za pár minut. Jeho chuť vás ohromí a zpříjemní vám den.
Základ
Poleva
V rendlíku smíchejte cukr, který nechte zkaramelizovat. Po 3–4 minutách karamel zalijte mlékem a do směsi přidejte vanilkový cukr.
Poznámka: Cukr během rozpouštění míchejte, aby se nepřipaloval. Po přidání mléka karamel ztuhne. Jedná se o normální jev. Dalším zahříváním se karamel opět rozpustí.
Po dalších 4 minutách přidejte sušené mléko a směs škrobu, rozpuštěného v 60 ml mléka. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a nalijte ji do nanukových forem s připravenými dřívky.
Karamelové nanuky vložte do mrazáku na 6–8 hodin a na závěr je obalte v rozpuštěné čokoládě, smíchané s máslem, kterou nechte ztuhnout.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni během 2 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Другая Кухня

