Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karamelový nanuk s čokoládovou polevou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Karamelový nanuk s čokoládovou polevou - postup přípravy

Osvěžte se lahodným karamelovým nanukem s čokoládovou polevou, který připravíte velmi jednoduše a za pár minut. Jeho chuť vás ohromí a zpříjemní vám den.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte cukr, který nechte zkaramelizovat. Po 3–4 minutách karamel zalijte mlékem a do směsi přidejte vanilkový cukr. 

2. KROK

Poznámka: Cukr během rozpouštění míchejte, aby se nepřipaloval. Po přidání mléka karamel ztuhne. Jedná se o normální jev. Dalším zahříváním se karamel opět rozpustí.

3. KROK

Po dalších 4 minutách přidejte sušené mléko a směs škrobu, rozpuštěného v 60 ml mléka. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a nalijte ji do nanukových forem s připravenými dřívky. 

4. KROK

Karamelové nanuky vložte do mrazáku na 6–8 hodin a na závěr je obalte v rozpuštěné čokoládě, smíchané s máslem, kterou nechte ztuhnout. 

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni během 2 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů