Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky z červené čočky a mrkve

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Karbanátky z červené čočky a mrkve - postup přípravy

Máte-li chuť na bezmasou dobrotu, určitě nepřehlédněte recept na karbanátky z červené čočky. Obsahují spoustu zdravých ingrediencí a skvěle chutnají, navíc je připravíte do 15 minut.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Červenou čočku propláchněte a poté ji ponořte do vody na 2 hodiny. Následně čočku sceďte a vložte ji do robotu, ve kterém ji budete mixovat. 

2. KROK

Oloupejte a nakrájejte nadrobno také šalotku a naloupané stroužky česneku, které přidejte k čočce. Oloupejte a nastrouhejte mrkev, nasekejte petrželku a obě ingredience přidejte k čočce, společně se solí a rajským protlakem.

3. KROK

Směs ochuťte pepřem a rozmixujte ji. Jakmile získáte směs kašovité konzistence, vytvořte z ní karbanátky, které smažte na rozehřáté pánvi s olivovým olejem. 

Poznámka: Všechny karbanátky smažte 3 minuty z každé strany.

4. KROK

Hotové karbanátky odkládejte na pečicí papír nebo bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

Tip: Karbanátky z červené čočky podávejte s oblíbeným dipem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: We Cook Vegan

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů