Kávové oválky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Rychlé kávové oválky jsou jemné, mírně křupavé a potěší každého milovníka sladkých dezertů. Jsou ideálním zpestřením vánoční tabule, které si vaši hosté zamilují.
Náplň
Těsto
Zdobení
Nejprve připravte náplň. V rendlíku smíchejte kávu s kukuřičným škrobem. Po 2–3 minutách, jakmile směs zhoustne, ji odstavte z tepla a nechte ji vychladnout.
V míse zatím vyšlehejte změklé máslo do hladka a, za stálého šlehání, do něj přidejte moučkový cukr. Poté do směsi vešlehejte kávovou směs a začněte s přípravou těsta.
Mouku smíchejte se změklým máslem, kypřicím práškem do pečiva, kávou, vaječným žloutkem, celým vejcem a moučkovým cukrem. Ze vzniklého těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, z kterého vykrojte oválné tvary
Oválky vykládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut. Po upečení nechte cukroví vychladnout a poté, každé dva kousky, slepte k sobě kávovou náplní.
Kávové oválky podávejte ozdobené čokoládovou polevou a posypané cukrářským zdobením dle vlastního vkusu.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut. Aby se poleva více leskla a byla jemnější, můžete ji smíchat s trochou oleje a másla.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Upečiem koláčik