Zlaté kynuté domácí buchty s tvarohem

i Zdroj fotografie: Lenka Sedláčková
ČAS PŘÍPRAVY
70 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zlaté kynuté domácí buchty s tvarohem - postup přípravy

Tradiční kynuté tvarohové buchty se mohou stát vaší chloubou. Recept na ně nám poskytla paní Lenka Sedláčková, budou podle něho dokonalé.
1. KROK

Do mísy dejte cukr, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Zamíchejte a několik minut počkejte, dokud nezačne pracovat kvásek. Poté přidejte prosátou mouku, vanilkový cukr, vejce, citronovou kůru a změklé máslo. Vypracujte rukou nebo robotem do hladkého a nelepivého těsta. Poté mísu přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

V misce si na náplň rozmíchejte tvaroh z alobalu, vejce, vanilkový cukr a dle chuti oslaďte.

3. KROK

Připravte si olejem vymazaný pekáč. Rukou berte kusy těsta, udělejte z nich placičku a do ní zabalte trochu tvarohové náplně. Dejte je do pekáče a nechte asi 10 minut kynout. Poté vršek všech buchet potřete olejem.

4. KROK

Rozehřejte troubu na 170 °C a pečte, dokud nebudou buchty krásně zlaté. Po vyndání z trouby je ještě horké potřete olejem.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 453 hlasů
Nahlásit chybu
140 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt