Kefírové rohlíčky s jablečným džemem - postup přípravy
Tyto kefírové rohlíčky si zamilujete. Jejich příprava je velmi snadná, jsou nadýchané, křupavé a můžete je servírovat nejen na oslavách, ale také ve všední den ke kávě nebo čaji.
Ingredience
V míse smíchejte prosátou mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a kypřícím práškem do pečiva. Do suchých ingrediencí vmíchejte rukama změklé máslo a poté vešlehejte vejce.
Znovu zamíchejte, přidejte smetanu a uhněťte těsto, které zabalte do sáčku a dejte ho chladit na 15 minut do lednice. Poté z něj vyválejte vál o výšce 0,4 cm, které rádýlkem rozdělte na 24 stejných trojúhelníků.
Tip: Místo smetany můžete použít kefír.
Nejširší část každého trojúhelníku nařízněte v jejím středu, nad řez položte lžičku džemu a zarolujte. Kefírové rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Upečený dezert posypte moučkovým cukrem, nechte vychladnout a můžete podávat.
Tip: Rohlíčky můžete servírovat ke kávě a čaji svým hostům, ale můžete si na nich pochutnat také u snídaně.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко