Kinder bueno řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci na rychlý, jednoduchý a lahodný dezert, který milují dospělí i děti, připravte si kinder bueno řezy. Řezy jsou chutné a můžete je podávat i na slavnostech.
Korpus
Krém
Poleva
Na potření
Nejprve si připravte krém. V míse vyšlehejte vejce s cukrem, a jakmile se ingredience spojí, vešlehejte do směsi vanilkový pudink s moukou. Poté, co vznikne hladká hmota, vešlehejte do ní mléko.
Směs přelijte do rendlíku a vařte ji 1–2 minuty, do zhoustnutí. Poté přelijte krém do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.
Poznámka: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Zatímco krém chladne, připravte si těsto na korpus. Vejce vyšlehejte společně s vanilkovým cukrem a cukrem. Jakmile směs zesvětlá, vešlehejte do ní olej a mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva.
Poznámka: Mouku s kakaem a kypřícím práškem do směsi prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Díky prosetí se ingredience také lépe propojí.
Těsto vlijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Během pečení korpusu dokončete výrobu krému.
Tip: Zda je korpus upečený poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo.
V míse vyšlehejte smetanu a ve druhé míse margarín do pěny. Do margarínu následně vešlehejte pudinkový krém a do vzniklé směsi přidejte vyšlehanou smetanu. Vše znovu šlehejte, dokud se ingredience nepropojí.
Upečený a vychladlý korpus rozřízněte horizontálně na polovinu a jednu z nich potřete mlékem po celém povrchu. Na korpus položte znovu dortový ráfek tak, jak to můžete vidět ve videu níže a naneste na něj polovinu množství krému.
Na krém položte druhou část korpusu, kterou znovu potřete mlékem a pokryjte druhou polovinou krému, který uhlazením zarovnejte.
Poznámka: Dezert vložte na 1 hodinu do lednice.
Poté rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s margarínem a mlékem – potrvá to asi 2 minuty. Vzniklou polevou polijte vychladlý dezert po celém jeho povrchu a vložte ho znovu do lednice, kde ho nechte přes noc.
Kinder bueno řezy servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Chcete-li, aby dezert působil slavnostněji, můžete ho podávat s trochou šlehačky a čerstvým ovocem, jako jsou například jahody.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Silvana’s Kitchen