Kinder mléčné řezy s mascarpone - postup přípravy
Pokud chcete potěšit své blízké dezertem s nadýchaným krémem, připravte jim Kinder mléčné řezy. Příprava je velmi rychlá, snadná a výsledek ohromující.
Korpus
Krém
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte smetanu, a jakmile se ingredience propojí, také směs mouky, kakaa a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. Upečený korpus rozřízněte na dva stejné kusy a nechte je vychladnout.
Mezitím připravte krém. Mascarpone vyšlehejte s medem a v samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha. Do smetany vešlehejte moučkový cukr a vzniklou šlehačku opatrně vmíchejte do základu s mascarpone.
Krémem potřete první část korpusu, zakryjte ho druhou částí korpusu a okraje dezertu uhlaďte do rovna. Kinder mléčné řezy vložte na 2 hodiny do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete podávat ozdobenou oblíbeným ovocem, jako jsou například maliny nebo borůvky. Dezertu to dodá slavnostnější a svěží vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Smaczny.tv
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.